Rosvolammas

Römmilan tila

Rosvolammas

Alkaen 100,00 

Teemme tilauksesta rosvopaistin asiakkaalle tilan rosvopaistimontussa. Käytämme paikallista lampaanlihaa.

Mikä on rosvopaisti?

Valmistus alkaa paria vuorokautta ennen kypsennystä kun lihat laitetaan marinoitumaan. Marinadissa on punaviiniä, rypsiöljyä, valkosipulia, sipulia, rosmariinia, mustapippuria, suolaa ja laakerinlehtiä. Liha pakataan tiiviisti monikerroksiseen leivinpaperi-folio -kääreeseen ja viimeisenä katiskaverkkoon ennen monttuun laittoa.

Valmistus

Montun valmistelut alkavat 12 tuntia ennen ruokailua. Poltamme puoli mottia koivuhalkoja kivillä vuoratussa montussa. 8 tuntia ennen ruokailua valmisteltu rosvopaisti menee monttuun ja monttu täytetään hiekalla. Hiekan päällä poltetaan vielä toinen erä koivuhalkoja. 8 tunnin kypsennyksen jälkeen lihat tippuvat luista.

Miten homma toimii?

Varaa majoituksesi yhteyteen rosvolammas sopivalle päivälle. Tapahtumien kulku on seuraava:

  • 2 päivää ennen ruokailua laitetaan lihat marinoitumaan.
  • Varsinaisen päivän aamuna sytytetään tulet rosvokuopalle ja valmistellaan lihat monttua varten.
  • Valmis rosvolammas toimitetaan asiakkaalle sovitulla kellonlyömällä.
  • Rosvolammas sisältää pelkät lihat, ei lisukkeita. Lisukkeet saa toki tilaamalla.

 

fiFinnish