Kalanpyydysten kokeminen

Römmilan tila

Kalanpyydysten kokeminen

Alkaen 80,00 

Tarjoamme mahdollisuutta lähteä talon väen mukaan kokemaan joko pitkäsiiman tai kalaverkkoja.

Yleistä asiaa

Luonnonvesistä pyydetty kala on näytellyt vuosisatojen ajan tärkeää roolia järvisuomalaisessa kulttuurissa. Erilaisia pyydyksiä käyttämällä on saatu kalastettua ravintoa ympäri vuoden. Pidämme Römmilässä kalastusperinteitä yllä. Käytämme kalaa ruoanlaitossa ja haluamme tarjota myös vieraillemme mahdollisuuden päästä kokemaan pyydyksiä.

Tyypillisiä saaliskaloja Mäntyharjun Kallavedestä ovat hauki, kuha, lahna, ahven ja made. Emme voi taata saalista. Jos saalista saadaan, niin koko reissun saalis kuuluu asiakkaalle. Perkaamme ja käsittelemme saaliin asiakkaan toiveiden mukaan rannassa reissun jälkeen.

Kalaverkot vai pitkäsiima?

Pitkäsiimaan kuuluu 400 metriä pitkä selkäsiima. Selkäsiimassa on noin neljän metrin välein metrinen tapsi. Tapsissa on koukku ja syötti. Römmilässä pyydämme pitkäsiimalla tyypillisesti mateita ja haukia. Pitkäsiiman nostoon kuluu aikaa noin 2 tuntia.

Verkoilla tavoittelemme ensisijaisesti kuhaa, mutta saaliiksi saadaan kaikkia muitakin kalalajeja. Kuha liikkuu vuodenajasta riippuen eri paikoissa ja eri syvyyksillä. Nostamme 3 verkkoa (5m x 60m), ja koko reissuun kuluu aikaa noin 2 tuntia.

Miten homma toimii

Varaa majoituksesi yhteyteen kalareissu sopivalle päivälle. Tapahtumien kulku on seuraava:

  • Reissua edeltävänä päivänä talon väki käy laskemassa pyydykset. Asiakas voi halutessaan osallistua.
  • Varsinaisena päivänä tavataan aamulla Tyrnihovin/Pirttiniemen laiturilla sovittuun aikaan.
  • Päälle säänmukainen oma varustus mikä voi likaantua, oman harkinnan mukaan aurinkorasvaa.
  • Reissu kestää noin 2 tuntia, minkä jälkeen palataan lähtöpaikkaan.
  • Isäntä käsittelee mahdollisen saaliin asiakkaalle keittiövalmiiksi rannassa.

 

Muuta huomioitavaa

Sulan veden aikaan veneeseen mahtuu 3 henkeä: isäntä, asiakas ja soutaja. Soutaja voi olla myös asiakas, muutoin talon väkeä. Talvella osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

fiFinnish