Kalareissut

Römmilan tila

Kalareissut

Alkaen 80,00 

Tuoreimmat ruokakalat saa pyytämällä ne itse. Lähde meidän mukaan kalareissulle 3.6.2024 alkaen!

Yleistä asiaa

Luonnonvesistä pyydetty kala on näytellyt vuosisatojen ajan tärkeää roolia järvisuomalaisessa kulttuurissa. Erilaisia pyydyksiä käyttämällä on saatu kalastettua ravintoa ympäri vuoden. Pidämme Römmilässä kalastusperinteitä yllä. Käytämme kalaa ruoanlaitossa ja haluamme tarjota myös vieraillemme mahdollisuuden päästä kokemaan pyydyksiä.

Tyypillisiä saaliskaloja Mäntyharjun Kallavedestä ovat hauki, kuha, lahna, ahven ja made. Emme voi taata saalista. Jos saalista saadaan, niin koko reissun saalis kuuluu asiakkaalle. Lisäpalveluna perkaamme ja käsittelemme saaliin asiakkaalle keittiövalmiiksi.

Kalaverkot 

Verkoilla tavoittelemme ensisijaisesti kuhaa, mutta saaliiksi saadaan kaikkia muitakin kalalajeja. Kuha liikkuu vuodenajasta riippuen eri paikoissa ja eri syvyyksillä. Nostamme 3 verkkoa (5m x 60m), ja koko reissuun kuluu aikaa noin 2 tuntia.

Pitkäsiima

Pitkäsiimaan kuuluu 400 metriä pitkä selkäsiima, ja se pyytää kaloja joko pohjassa tai halutussa syvyydessä välikohojen avulla. Selkäsiimassa on noin neljän metrin koukku ja syötti. Römmilässä pyydämme pitkäsiimalla tyypillisesti mateita ja haukia. Pitkäsiiman nostoon kuluu aikaa noin 2 tuntia.

Miten homma toimii

Varaa majoituksesi yhteyteen kalareissu sopivalle päivälle. Tapahtumien kulku on seuraava:

  • Reissua edeltävänä päivänä talon väki käy laskemassa pyydykset. Asiakas voi halutessaan osallistua.
  • Varattuna päivänä tavataan aamulla Tyrnihovin/Pirttiniemen laiturilla sovittuun aikaan.
  • Päälle säänmukainen oma varustus mikä voi likaantua, oman harkinnan mukaan aurinkorasvaa.
  • Reissu kestää noin 2 tuntia, minkä jälkeen palataan lähtöpaikkaan.
  • Tarvittaessa opas käsittelee mahdollisen saaliin asiakkaalle keittiövalmiiksi rannassa.

 

Muuta huomioitavaa

Sulan veden aikaan veneeseen mahtuu 3 henkeä: isäntä, asiakas ja soutaja. Soutaja voi olla myös asiakas, muutoin talon väkeä. Talvella osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

fiFinnish