Survaanlampi

Römmilän tila

Yleistä asiaa

Survaanlampi on noin 7,2 hehtaarin kokoinen vesialue Römmilän tilan luoteispuolella. Istutamme lampeen 1-3 kilon painoisia kirjolohia säännöllisesti. Lammessa elää istutettujen kalojen lisäksi luontainen eteläsavolaiselle vesistölle tyypillinen kalasto.

Ensisijaisesti vuokraamme koko lammen päiväksi kerrallaan yhdelle asiakkaalle tai asiakasryhmälle. Tässä tapauksessa lammella ei ole ketään muita samaan aikaan.

Rannat ovat yksityisomistuksessa. Lampea voi kiertää rantoja pitkin jokamiehenoikeuksien turvin. Muistathan kunnioittaa ympäröivää luontoa ja ylläpitää hyviä naapurisuhteita omasta puolestasi.

Lammella on 5 heittolaituria mitä käyttämällä pääsee heittämään parhaita ottipaikkoja. Voit vuokrata käyttöösi myös sähkömoottorilla varustetun kalastuslautan ja soutuveneitä. Käytössäsi on myös nuotiopaikka sekä ulkohuussi lammen parkkipaikan läheisyydessä.

Kohde soveltuu hyvin omatoimisille kalastajille, kenellä on perusniksit hallussaan ja omat välineet. Aloitteleville kalastajille tarjoamme opastettua kalastusta ja vuokraamme kalastusvälineitä.

Tutustu vaihtoehtoihin ja varaa verkkokaupasta!

Teidän kalareissu

 

Etelä-Savon alueella on joitain päivälupakohteita, kuten Mikkelin Valkeajärvi, Ristiinan Kuomiokoski sekä Mäntyharjun Mustalampi. Meillä on hyviä kokemuksia näiltä kalapaikoilta, ja suosittelemmekin niitä sellaisille kalastajille ketkä eivät häiriinny helposti muiden porukoiden läsnäolosta. Teemme kuitenkin asiat hieman eri tavalla Römmilässä.

Haluamme tarjota mahdollisuuden kalareissuun omalla porukalla, ja tämän takia vuokraamme koko lammen kerrallaan yhdelle asiakkaalle. Vuorokauden varaus maksaa ryhmäkoosta riippumatta vain 70 euroa, ja kukin kalastava vieras tarvitsee 30 euron kalastusluvan (2 lohikalaa / vrk). Viiden kalastajan reissu yhdeksi päiväksi maksaa siis 70 euroa + 5 x 30 euroa. 

Survaanlampea pystyy kalastamaan järkevästi rannoilta käsin. Heittolaiturit ovat vapaassa käytössä ja monesta kohdasta pystyy heittämään myös rantakiviltä. Vuokraamme lisämaksusta veneitä ja kalastuslauttaa niitä tarvitseville.

Survaanlammen keskisyvyys on noin 4,5 metriä ja syvin kohta 11 metriä. Lammessa on alueelle tyypillinen luontainen kalalajisto, lisäksi istutamme pyyntikokoisia kirjolohia. Survaanlammesta saadaan vuosittain suuria, yli 10 kilon painoisia haukia. Jokaisesta ylös nostetusta yli 5 kilon painoisesta hauesta lahjoitamme kalastajalle vapaavalintaisen kalastuspäivän sekä uuden luvan kyseiselle päivälle.

Saaliin saaminen on kalastajan vastuulla. Meidän vastuulla on tarjota siihen mahdollisimmat hyvät edellytykset. Pyrimme istuttamaan usein pieniä eriä, ja päivitämme istutuspäivät sivuillemme.

Edellinen istutus: 18.10.2023

fiFinnish