Hirsityöt

Römmilan tila

Haaveissa mökki, vierasmaja, aitta tai unelmien rantasauna?

Römmilässä tehdään vuosittain muutamia hirsirakennuksia asiakkaille.

Käytämme paikallista alkuperää olevaa raaka-ainetta. Prosessissa teemme nurkat ja höyläyksen koneellisesti, muutoin työvaiheet ovat käsityövaltaisia.

Jos kaipaat moderneja liimattuja lamellihirsiä tai vastaavia niin kannattaa kääntyä muiden toimijoiden puoleen. Käytämme rakentamisessa ainoastaan hirsiä. Ne painuvat, halkeilevat luonnollisesti ja niissä on vaihtelevan kokoisia oksia – ihan kuten suomalaisissa hirsirakennuksissa on aina ollut.

Valmiin rakennuksen budjetäärinen hinta on 1500 euroa per neliö kun käytetään 92 mm x 140 mm hirsiä. Keskimääräisen 12 m2 rantasaunan arvioitu hinta on siis 15 000 euroa avaimet käteen. Tarkka hinta kirjataan toimitussopimukselle. Hintaan vaikuttavat lähes kaikki asiakkaan valinnat aina ikkunoista sähköihin ja kattomateriaaliin.

Miksi valita Römmilä toimittajaksi?

 

Meillä ei ole erillistä myyntitiimiä tai markkinointivastaavaa. Paperit tehdään ja asioista sovitaan saman henkilön kanssa, joka rakennuksen itse asiassa tekee. Tarvittavia muutoksia voidaan tehdä joustavasti. Käytämme vain paikallisia raaka-aineita.

Hirren matka työmaalle alkaa metsästä ja vuosia ennen rakentamisvaihetta. Kuivaamme hirsipelkat luontaisesti taapelissa. Useiden taapelissa vietettyjen vuosien jälkeen hirsipelkat ovat kuivuneet riittävästi höyläystä ja nurkantekoa varten. 

Tuhansien vuosien ajan suomalaiset hirsirakennukset on vuoltu tukeista. Moni muu toimija tarjoaa lankuista liimaamalla tehtyjä painumattomia palkkeja. Meiltä saa kuitenkin vain sellaisia hirsiä mitkä on vuoltu kukin yhdestä, ehjästä tukista. Ne halkeilevat, elävät ja painuvat – kuten hirsirakennuksen meidän ymmärtääksemme kuuluukin. 

Tarjoamme käyttöönne laajan kokemuksemme sähköttömistä ratkaisuista ja muista rakentamisen erikoistapauksista. Pyydä meiltä maksuton katselmus ja suunnittelupalaveri tontillasi, katsotaan olisiko meistä apua!

en_GBEnglish